Få en kalkyl på besparingar

Edit Template

Projekt

Nyfiken på vad som är aktuellt för Inergia just nu? Här listar vi några av våra genomförda och pågående projekt. 

Belysning- och solcellsuppgradering på Gekås Ullared

För att optimera energiförbrukningen och öka effektiviteten har Gekås Ullared implementerat en ny belysningslösning i både varuhuset och centrallagret. Genom att bibehålla ljusstyrkan på cirka 80% av maximal nivå när varuhuset är öppet, förlängs livslängden på både armaturer och ljuskällor.

Under 2021 installerade Gekås solcellspaneler på en del av varuhusets yta. Inergia har nu tagit över projektet och fortsätter att utöka anläggningen till att täcka större delen av taket. Den platta takstrukturen på varuhuset skapar en idealisk plats för solceller, vilket möjliggör maximal energiproduktion och hållbarhet.

Denna modiga satsning inte bara minskar Gekås Ullareds ekologiska fotavtryck, utan positionerar även varuhuset som en föregångare vad gäller hållbarhet inom detaljhandeln.

Bonnier Fastigheter

I linje med Bonnier Fastigheters strävan efter lönsam och hållbar tillväxt har vi framgångsrikt genomfört ett belysningsuppgraderingsprojekt. Bonnier Fastigheter, en långsiktig samhällsbyggare, är dedikerade till att skapa trygga och öppna samhällen där människor och verksamheter kan trivas och utvecklas. 

Vårt gemensamma projekt fokuserade på att integrera fler hållbarhetaspekter i deras verksamhet, vilket innebar en miljövänlig och energieffektiv belysningslösning. Projektet innebar en konkret förbättring av belysningen, men också representativt för Bonnier Fastigheters fortsatta engagemang för att vara en föregångare inom hållbar samhällsbyggnad. 

Coops effektivisering av butiksbelysningen

Coop arbetar aktivt med energikartläggningar och vidtar kontinuerligt åtgärder för att minska energiförbrukningen. Inergia har assisterat Coop att  genomföra tekniska uppgraderingar inklusive utbyte av belysning i flera av kedjans butiker. 

Detta samarbete har gjort att Coop kunnat optimera sin energianvändning och minskat årsförbrukningen i sina anläggningar Projekt är även en del av Coops bredare strategiska åtagande att integrera hållbara teknologier och att effektivisera energiförbrukningen . På så sätt kan Coop skapa energieffektiva butiksmiljöer och fortsätta sin strävan mot hållbarhet inom detaljhandeln. 

Casa Korallen Varberg Hotell

För inergia är inget projekt för stort eller för litet. I ett skräddarsytt projekt i Halland tog vi oss an att effektivisera belysningen på ett lokalt hotell genom att byta ut ca 50 befintliga armaturer. Detta resulterade inte bara i betydande förbättringar i ljuskvalitet utan även en ökning av energieffektiviteten. Inergias engagemang sträcker sig över alla projekt, oavsett storlek. 

Uppdrag Energieffektivisering

© 2024

Inergia

Partners

Kontakta oss

Suveränt! Vi kontaktar dig inom kort Ops! Något gick fel, vänligen försök igen